Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ

Автор: Редактор on . Posted in 2013-2

УДК 641.1:[641.528.6:663.81]
 
ДЬЯКОВ Олександр,
к. т. н., професор Харківського державного університету харчування та торгівл
 
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ
 
Наведено результати досліджень біологічної цінності швидкозаморожених соків із м’якоттю під час низькотемпературного холодильного зберігання. Установлено стабільність вмісту каротиноїдів і мінеральних елементів. Виявлено загальну тенденцію до зниження вмісту аскорбінової кислоти та поліфенолів при заморожуванні та стабілізації їх вмісту протягом дев’яти місяців зберігання.
 
Ключові слова: біологічна цінність, швидкозаморожені соки з м’якоттю, мінеральні елементи, аскорбінова кислота, поліфенольні сполуки, каротиноїди, ß-каротин, активність аскорбінатоксидази.
 
 БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ