Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ПРОТЕОЛІЗ У ПРОБІОТИЧНИХ НАПОЯХ, ФЕРМЕНТОВАНИХ БІФІДОБАКТЕРІЯМИ

Автор: Редактор on . Posted in 2013-2

УДК 637.141.8
 
ГОЛУБ Богдан,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
 
ПРОТЕОЛІЗ У ПРОБІОТИЧНИХ НАПОЯХ, ФЕРМЕНТОВАНИХ БІФІДОБАКТЕРІЯМИ
 
Розглянуто особливості формування складу високомолекулярних азотистих сполук у ферментованих біфідобактеріями молочних напоях. Наведено результати порівняльного оцінювання протеолітичних властивостей різних штамів пробіотичних біфідобактерій і лактобактерій.
 
Ключові слова: пробіотики, біфідобактерії, ферментування, молочні напої, азотисті сполуки, казеїн, пептиди, протеоліз.
 
 ПРОТЕОЛІЗ У ПРОБІОТИЧНИХ НАПОЯХ, ФЕРМЕНТОВАНИХ БІФІДОБАКТЕРІЯМИ