Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

МІНЕРАЛЬНИЙ ТА ВІТАМІННИЙ СКЛАД СИРНО-РОСЛИННИХ ПАСТ ІЗ ПІДВИЩЕНИМ ВМІСТОМ ЙОДУ

Автор: Редактор on . Posted in 2013-2

УДК 641.1:664.849
 
ПЕРЕСІЧНИЙ Михайло,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
ПАЛАМАРЕК Каріна,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
 
МІНЕРАЛЬНИЙ ТА ВІТАМІННИЙ СКЛАД СИРНО-РОСЛИННИХ ПАСТ ІЗ ПІДВИЩЕНИМ ВМІСТОМ ЙОДУ
 
Досліджено мінеральний і вітамінний склад сирно-рослинних паст із підвищеним вмістом йоду та заданими критеріями біологічної цінності. Встановлено, що споживання розробленого продукту забезпечує в середньому 65.4 % добової потреби в йоді та 10–30 % у більшості есенційних речовин відповідно до рекомендованих норм харчування населення України.
 
Ключові слова: йододефіцит, фармакодинамічний синергізм, сирно-рослинний продукт, мінеральні елементи, порошки із гідробіонтів, ламінарія, Йод, Селен, Цинк.
 
 МІНЕРАЛЬНИЙ ТА ВІТАМІННИЙ СКЛАД СИРНО-РОСЛИННИХ ПАСТ ІЗ ПІДВИЩЕНИМ ВМІСТОМ ЙОДУ