СПОЖИВНА ЦІННІСТЬ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ КУПАЖОВАНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ
УДК 641.528.6:663.8
ДЬЯКОВ Олександр,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
СПОЖИВНА ЦІННІСТЬ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ КУПАЖОВАНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ
Досліджено споживну цінність швидкозаморожених соків із м’якоттю. Виявлено загальну тенденцію до незначного зниження вмісту цукрів і підвищення вмісту органічних кислот під час заморожування та низькотемпературного зберігання протягом 12 місяців. Встановлено відсутність впливу холодильної обробки на вміст пектинових речовин і беталаїнових пігментів.
Ключові слова: споживна цінність, швидкозаморожені соки з м’якоттю, розчинні сухі речовини, загальний цукор, глюкоза, фруктоза, сахароза, титрована кислотність, цукрово-кислотний індекс, пектинові речовини, беталаїнові пігменти.
СПОЖИВНА ЦІННІСТЬ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ КУПАЖОВАНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ
ДЬЯКОВ Олександр,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
СПОЖИВНА ЦІННІСТЬ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ КУПАЖОВАНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ
Досліджено споживну цінність швидкозаморожених соків із м’якоттю. Виявлено загальну тенденцію до незначного зниження вмісту цукрів і підвищення вмісту органічних кислот під час заморожування та низькотемпературного зберігання протягом 12 місяців. Встановлено відсутність впливу холодильної обробки на вміст пектинових речовин і беталаїнових пігментів.
Ключові слова: споживна цінність, швидкозаморожені соки з м’якоттю, розчинні сухі речовини, загальний цукор, глюкоза, фруктоза, сахароза, титрована кислотність, цукрово-кислотний індекс, пектинові речовини, беталаїнові пігменти.
СПОЖИВНА ЦІННІСТЬ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ КУПАЖОВАНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ