Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

СПОЖИВНА ЦІННІСТЬ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ КУПАЖОВАНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ

Автор: sveta on . Posted in 2014-2

УДК 641.528.6:663.8
 
ДЬЯКОВ Олександр,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
 
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
СПОЖИВНА ЦІННІСТЬ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ КУПАЖОВАНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ
 
Досліджено споживну цінність швидкозаморожених соків із м’якоттю. Виявлено загальну тенденцію до незначного зниження вмісту цукрів і підвищення вмісту органічних кислот під час заморожування та низькотемпературного зберігання протягом 12 місяців. Встановлено відсутність впливу холодильної обробки на вміст пектинових речовин і беталаїнових пігментів.
 
Ключові слова: споживна цінність, швидкозаморожені соки з м’якоттю, розчинні сухі речовини, загальний цукор, глюкоза, фруктоза, сахароза, титрована кислотність, цукрово-кислотний індекс, пектинові речовини, беталаїнові пігменти.

  СПОЖИВНА ЦІННІСТЬ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ КУПАЖОВАНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ