Приймаються статті для публікації в № 2 (30)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ЗМІНА ВМІСТУ КАРОТИНОЇДІВ У БАКЛАЖАНОВИХ СНЕКАХ ПРИ ЗБЕРІГАННІ

Автор: sveta on . Posted in 2014-2

УДК 664.844
 
ДЬЯКОВА Юлія,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
 
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету

  
ЗМІНА ВМІСТУ КАРОТИНОЇДІВ У БАКЛАЖАНОВИХ СНЕКАХ ПРИ ЗБЕРІГАННІ
 
Науково обґрунтовано способи збереження та підвищення вмісту каротиноїдів у сушеній овочевій продукції. Досліджено вміст каротиноїдів у сушених баклажанових снеках протягом тривалого зберігання залежно від виду паковання. Статистично обраховано базисні темпи приросту вмісту каротиноїдів протягом зберігання, а також збагачення β-каротином сушених баклажанових снеків.
 
Ключові слова: конвективне сушіння, каротиноїди, β-каротин, сушені баклажанові снеки, стабілізація.

  ЗМІНА ВМІСТУ КАРОТИНОЇДІВ У БАКЛАЖАНОВИХ СНЕКАХ ПРИ ЗБЕРІГАННІ