Приймаються статті для публікації в № 2 (30)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ФОРТИФІКАЦІЯ ПАСТИЛЬНИХ ВИРОБІВ ЙОДОМ

Автор: sveta on . Posted in 2015-1

УДК 66.094.415:664.144
 
ГАСАНОВА Анна,
к. т. н., асистент Харківського державного університету харчування і торгівлі
 
СОКОЛОВСЬКА Олена,
аспірант Харківського державного університету харчування і торгівлі
 
КОРЗУН Віталій,
д. мед. н., професор Інституту гігієни та медичної екології ім. О. М. Марзеєва АМНУ
 
ФОРТИФІКАЦІЯ ПАСТИЛЬНИХ ВИРОБІВ ЙОДОМ
 
Обґрунтовано вибір раціонального методу визначення йоду в харчових продуктах. Встановлено вміст йоду в пастильних виробах зі стевією та еламіном "Екзотика" і "Смакота" на етапах виробництва та зберігання. Ґрунтуючись на проведених дослідженнях, встановлено належність розроблених пастильних виробів до групи функціональних харчових продуктів.
 
Ключові слова: фортифікація, пастилa, еламін, йод.

 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)