Приймаються статті для публікації в № 2 (30)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

АЙВА ЯПОНСЬКА ЯК ІНГРЕДІЄНТ ПЛОДОВО-ЯГІДНОГО МОРОЗИВА

Автор: sveta on . Posted in 2015-1

УДК 634.14:663.674
 
ДІТРІХ Ірина,
к. х. н., доцент Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг)
 
ЛИТВИН Ярослава,
асистент Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг)
 
АЙВА ЯПОНСЬКА ЯК ІНГРЕДІЄНТ ПЛОДОВО-ЯГІДНОГО МОРОЗИВА
           
Розроблено новий харчовий продукт – плодово-ягідне морозиво "Маулея" з використанням айви японської. Обґрунтовано кількісний і якісний склад сировини, проведено органолептичні та фізико-хімічні дослідження якості готового продукту, підтверджено підвищений вміст аскорбінової кислоти та β-каротину в морозиві.
 
Ключові слова: айва японська, плодово-ягідне морозиво, біологічна цінність, вітамін С, β-каротин, мінеральні елементи.

 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)