Приймаються статті для публікації в № 2 (30)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ІНТЕНСИВНІСТЬ ДИХАННЯ ПЛОДІВ ГАРБУЗА ПРИ ЗБЕРІГАННІ

Автор: sveta on . Posted in 2015-1

УДК 635.62:631.563.9
 
КОЛТУНОВ Віктор,
д. с.-г. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
БУЛАХ Мар’яна,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
 
ІНТЕНСИВНІСТЬ ДИХАННЯ ПЛОДІВ ГАРБУЗА ПРИ ЗБЕРІГАННІ
 
Досліджено інтенсивність дихання різних видів і сортів плодів гарбуза, вирощених в умовах Західного Полісся. Виявлено загальні закономірності змін цього показника під час зберігання. Визначено кількість надлишкового вуглекислого газу та тепла, яку необхідно видалити зі сховищ при зберіганні плодів гарбуза.

Ключові слова: плоди гарбуза, зав’язь, зберігання, фізіологічні властивості, інтенсивність дихання, абіотичні фактори, фізичні показники, охолодження, тепловиділення, вуглекислий газ, вентилювання.


 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)