Приймаються статті для публікації в № 2 (30)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ІДЕНТИФІКАЦІЯ ІЧ-СПЕКТРОСКОПІЄЮ КОМПЛЕКСОУТВОРЕННЯ АМІЛАЗА – ГЛЮТИН

Автор: sveta on . Posted in 2015-2

УДК 543.42:664.644.5
 
ДЗЮБА Надія,
к. т. н., доцент Одеської національної академії харчових технологій
 
ІДЕНТИФІКАЦІЯ ІЧ-СПЕКТРОСКОПІЄЮ КОМПЛЕКСОУТВОРЕННЯ АМІЛАЗА – ГЛЮТИН
 
Показано можливість використання ІЧ-спектроскопії для аналізу зв’язків при виробництві іммобілізованих форм ферментів. Розглянуто ІЧ-спектри глютину, нативної та іммобілізованої на глютині амілази. Проведено аналіз зв’язків у молекулах глютину та всіх форм іммобілізованого ферменту. Визначено функціональні зв’язки, за допомогою яких відбувається іммобілізація амілази на глютині. Доведено, що найбільшу роль в утворенні комплексу амілаза – глютин відіграють –ОН, –С=О, –NH.
 
Ключові слова: глютин, іммобілізація ферментів, ІЧ-спектроскопія.


ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)