Приймаються статті для публікації в № 1 (29)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ІДЕНТИФІКАЦІЯ ЗА ВМІСТОМ ІНУЛІНУ СУХИХ РОЗЧИННИХ НАПОЇВ ІЗ ЦИКОРІЮ

Автор: sveta on . Posted in 2015-2

УДК 663.941-043.98
 
РУДАВСЬКА Ганна,
д. с.-г. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ХАХАЛЄВА Ірина,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
ЧИКУН Надія,
ст. викладач Київського національного торговельно-економічного університету
 
ІДЕНТИФІКАЦІЯ ЗА ВМІСТОМ ІНУЛІНУ СУХИХ РОЗЧИННИХ НАПОЇВ ІЗ ЦИКОРІЮ
 
Наведено результати досліджень кількісного вмісту інуліну в сухих розчинних напоях із цикорію, представлених на ринку України. Виявлено інформаційну фальсифікацію сухих розчинних напоїв із цикорію виробниками. Запропоновано введення показника кольоровості для характеристики якості досліджуваних напоїв. Установлено зв’язок між кольоровістю, вмістом інуліну та активною кислотністю напою із цикорію.
 
Ключові слова: фальсифікація, сухі розчинні напої з цикорію, інулін, кольоровість, активна кислотність (pH), фотоколориметричний метод.


ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)