УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

ХАРАКТЕРИСТИКА БЕЗПЕЧНОСТІ М’ЯСА ЧОРНОМОРСЬКОЇ АКУЛИ КАТРАН ЗА ВМІСТОМ ВАЖКИХ МЕТАЛІВ

Автор: sveta on . Posted in 2015-2

УДК [641.5-027.45]:639.231
 
СИДОРЕНКО Олена,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
БОЛІЛА Надія,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
КОРОТЕЦЬКИЙ Василь,
директор ДП "Селекційно-генетичний центр з рибництва "Поділля"
 
ХАРАКТЕРИСТИКА БЕЗПЕЧНОСТІ М’ЯСА ЧОРНОМОРСЬКОЇ АКУЛИ КАТРАН ЗА ВМІСТОМ ВАЖКИХ МЕТАЛІВ
 
Методом атомно-емісійної спектрометрії досліджено вміст у м’язовій тканині акули катран важких металів (Плюмбуму, Кадмію, Арсену, Міді, Цинку). Проведено порівняльну оцінку вмісту Плюмбуму й Цинку в тканинах акули катран та інших видів риб різних екологічних груп за способом харчування.
 
Ключові слова: важкі метали, допустимі рівні, акула катран, токсикологічна дія, Плюмбум, Цинк.

ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)