Приймаються статті для публікації в № 1 (29)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ВОЛОГОЗАТРИМУВАЛЬНА ЗДАТНІСТЬ ЗАМОРОЖЕНИХ ТОМАТІВ

Автор: sveta on . Posted in 2016-1

УДК 635.64:641.528.6.
 
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
КАМЄНЄВА Наталія
к. т. н., ст. викладач Київського національного торговельно-економічного університету
 

ВОЛОГОЗАТРИМУВАЛЬНА ЗДАТНІСТЬ ЗАМОРОЖЕНИХ ТОМАТІВ 

Досліджено втрати маси й зміну вологозатримувальної здатності п’яти ботанічних сортів томатів під час заморожування та низькотемпературного зберігання. Доведено, що зв’язування вільної вологи в томатах значно сприяє зниженню втрат маси при їх заморожуванні та зберіганні. Встановлено, що найменші втрати маси та найвищу вологозатримувальну здатність після 6 місяців низькотемпературного зберігання мали томати сортів Раїса та Ріо Гранде Оригінал.
 
Ключові слова: втрати маси, вологозатримувальна здатність, заморожування, низькотемпературне зберігання, томати.


 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)