Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

АЗОТИСТІ РЕЧОВИНИ БІОФОРТИФІКОВАНИХ ТОМАТНИХ ОВОЧІВ

Автор: sveta on . Posted in 2016-1

УДК 613.281:635.64
 
ДЕЙНИЧЕНКО Григорій,
д. т. н., професор Харківського державного університету харчування і торгівлі
 
ЮДІЧЕВА Ольга,
к. т. н., доцент ВНЗ Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі"
 

АЗОТИСТІ РЕЧОВИНИ БІОФОРТИФІКОВАНИХ ТОМАТНИХ ОВОЧІВ 

Доведено доцільність використання біофортифікованих томатних овочів (перцю, томатів, баклажанів), що мають підвищений вміст білка, в дієтах, які ефективно поєднують тваринний і рослинний білки для кращого їх засвоєння, а також у раціонах вегетаріанців. Біофортифікацію овочів здійснено застосуванням органічного, екологічно чистого добрива "Ріверм" під час їх вирощування.
 
Ключові слова: біофортифікація, білок, "Ріверм", азотисті речовини, амінокислота, томатні овочі.


 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)