Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ОРГАНОЛЕПТИЧНА ОЦІНКА ПАСТИЛЬНИХ ВИРОБІВ ЗІ СТЕВІЄЮ ТА ЕЛАМІНОМ

Автор: sveta on . Posted in 2016-1

УДК 006.83:664.144
 
РАДЧЕНКО Людмила,
к. і. н., директор Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ
 
СОКОЛОВСЬКА Олена,
аспірант Харківського державного університету харчування і торгівлі
 
ГАСАНОВА Анна, 
к. т. н., старший викладач Харківського державного університету харчування і торгівлі
 

ОРГАНОЛЕПТИЧНА ОЦІНКА ПАСТИЛЬНИХ ВИРОБІВ ЗІ СТЕВІЄЮ ТА ЕЛАМІНОМ 

Розроблено пастильні вироби зі стевією та еламіном. За рахунок уведення вибраних добавок знижено вуглеводне навантаження на організм людини та отримано продукти, збагачені мінеральними речовинами, зокрема йодом. Відмічено, що добавки суттєво впливають на смакові властивості пастильних виробів, що обумовило дослідження їхніх органолептичних показників. Установлено позитивний вплив доданих стевії та еламіну на смак, консистенцію та структуру пастильних виробів.
 
Ключові слова: зефір, пастила, еламін, стевія, органолептичні показники, сенсорний аналіз.


 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)