УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

ЖИРНОКИСЛОТНИЙ СКЛАД ЛІПІДІВ ПАСТ НА ОСНОВІ ІКРИ ПРІСНОВОДНИХ РИБ

Автор: sveta on . Posted in 2016-1

УДК 664.955:577.115
 
МЕНЧИНСЬКА Аліна,
здобувач Національного університету біоресурсів та природокористування України
 

ЖИРНОКИСЛОТНИЙ СКЛАД ЛІПІДІВ ПАСТ НА ОСНОВІ ІКРИ ПРІСНОВОДНИХ РИБ 

Досліджено вміст ліпідів і їх жирнокислотний склад у пастах на основі ікри прісноводних риб. Проведено оцінку відповідності жирнокислотного складу ліпідів досліджуваних об’єктів рекомендованим нормам споживання. Установлено, що сума жирних кислот окремих груп перевищує рекомендовані норми добової потреби людини. Розраховано показники біологічної ефективності ліпідів.
 
Ключові слова: ікра, паста, ліпіди, жирнокислотний склад, біологічна ефективність.


 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)