ВЛАСТИВОСТІ М’ЯСНИХ СІЧЕНИХ МАС ІЗ РОСЛИННИМ НАПІВФАБРИКАТОМ
УДК 637.521
ГНІЦЕВИЧ Вікторія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ЧЕХОВА Наталія,
к. т. н., доцент Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського
ГНІЦЕВИЧ Вікторія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
ЧЕХОВА Наталія,
к. т. н., доцент Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського
ВЛАСТИВОСТІ М’ЯСНИХ СІЧЕНИХ МАС ІЗ РОСЛИННИМ НАПІВФАБРИКАТОМ
Визначено перспективність застосування напівфабрикату на основі печериць і насіння гарбуза в технології м’ясних січених мас. Доведено, що використання відновленого напівфабрикату в кількості 20–30 % приводить до покращення їхніх функціонально-технологічних властивостей. Оптимізовано склад м’ясних січених мас із напівфабрикатом за вмістом незамінних амінокислот і поліненасичених жирних кислот.
Ключові слова: напівфабрикат на основі печериць і насіння гарбуза, м’ясні січені маси, функціонально-технологічні властивості, моделювання.