Приймаються статті для публікації в № 1 (29)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

КРИТЕРІЇ РОЗРОБКИ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ГЕРОДІЄТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Автор: sveta on . Posted in 2016-2

УДК 641.563
 
ПРИТУЛЬСЬКА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
АНТЮШКО Дмитро,
к. т. н., ст. викладач Київського національного торговельно-економічного університету
 

КРИТЕРІЇ РОЗРОБКИ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
ГЕРОДІЄТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
 

Проаналізовано та систематизовано підходи до забезпечення харчових потреб людей старших вікових груп у білках, ліпідах, вуглеводах, вітамінах і мінеральних елементах, зокрема, їх рекомендованому співвідношенні, вмісту в раціонах відповідно до статевих і вікових ознак. На основі проведених досліджень розроблено сухий розчинний продукт для ентерального харчування геродієтичного призначення.
 
Ключові слова: люди літнього та старечого віку, довгожителі, метаболізм, енергетичний обмін, макро- та мікронутрієнти.

 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)