Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ТЕХНОЛОГІЯ ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ МОЛОЧНО-БІЛКОВИХ КОПРЕЦИПІТАТІВ

Автор: sveta on . Posted in 2016-2

УДК 641.1:637.247
 
ГНІЦЕВИЧ Вікторія,
д. т. н., професор Київського національного  торговельно-економічного університету
 
ЮДІНА Тетяна,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
 
ДЕЙНИЧЕНКО Людмила,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету 

ТЕХНОЛОГІЯ ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ 
МОЛОЧНО-БІЛКОВИХ КОПРЕЦИПІТАТІВ 

Розглянуто традиційні та сучасні способи виробництва білкових концентратів, виділено їх переваги та недоліки. Запропоновано технологію виробництва молочно-білкових копреципітатів на основі білково-вуглеводної молочної сировини з використанням як коагулянтів пюре із ягід журавлини та калини. Досліджено хімічний склад і білкову складову копреципітатів і доведено їхню високу харчову та біологічну цінність.
 
Ключові слова: дефіцит білка, білково-вуглеводна молочна сировина, сколотини, журавлина, калина, молочно-білковий копреципітат, біологічна цінність.

 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)