УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ЯБЛУК, ОБРОБЛЕНИХ ІНГІБІТОРОМ ЕТИЛЕНУ

Автор: sveta on . Posted in 2017-1

УДК 664.8.037.1 : 634.11
 
МЕЛЬНИК Олександр,
д. с.-г. н., професор Уманського національного університету садівництва
 
ХУДІК Людмила,
викладач Уманського національного університету садівництва
 

ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ЯБЛУК, ОБРОБЛЕНИХ ІНГІБІТОРОМ ЕТИЛЕНУ 

Науково обґрунтовано спосіб уповільнення достигання яблук ранньозимових сортів Кальвіль сніговий і Спартан під час тривалого зберігання, використовуючи післязбиральну обробку інгібітором етилену 1-метилциклопропеном (1-МЦП). Досліджено фізичні властивості яблук за рівнем щільності м’якоті та основного забарвлення. Виявлено тісні кореляційні зв’язки між вмістом хлорофілу та рівнем відбивання світла від шкірки яблук і щільністю м’якоті плодів.
 
Ключові слова: 1-метилциклопропен, щільність м’якоті, вміст сумарного хлорофілу, відбивання світла, основне забарвлення, коефіцієнт кореляції.


 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)