Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ТЕХНОЛОГІЯ ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ВИРОБІВ ІЗ МОЛОЧНО-БІЛКОВОГО КОНЦЕНТРАТУ

Автор: sveta on . Posted in 2017-1

УДК 641.1:[641.85 : 664.87]
 
ГНІЦЕВИЧ Вікторія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
ЮДІНА Тетяна,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
 
ДЕЙНИЧЕНКО Людмила,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
 

ТЕХНОЛОГІЯ ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ВИРОБІВ ІЗ МОЛОЧНО-БІЛКОВОГО КОНЦЕНТРАТУ 

Доведено доцільність використання молочно-білкових концентратів у харчовій промисловості та ресторанному господарстві, виділено їхні переваги порівняно з традиційними білковими продуктами. Запропоновано технологію виробництва виробів із молочно-білкового концентрату, отриманого із використанням пюре журавлини як коагулянту. Досліджено загальний хімічний склад отриманих продуктів, їх білкову складову, вміст вітамінів і мінеральних речовин. Доведено, що розроблений продукт характеризується високою харчовою та біологічною цінністю.
 
Ключові слова: дефіцит білка, білково-вуглеводна молочна сировина, молочно-білковий концентрат, біологічна цінність.


 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)