Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ТЕХНОЛОГІЯ ГОМБОВЦІВ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ З КИСЛОМОЛОЧНОГО СИРУ

Автор: sveta on . Posted in 2017-1

УДК [641.8:637.352]:641.1
 
КОРЗУН Віталій,
д. м. н., професор, головний науковий співробітник лабораторії спеціальних харчових продуктів ДУ "Інститут громадського здоров’я імені О. М. Марзеєва" НАМН України
 
АНТОНЮК Ірина
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
 

ТЕХНОЛОГІЯ ГОМБОВЦІВ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ
З КИСЛОМОЛОЧНОГО СИРУ
 

Розроблено технологію гомбовців підвищеної біологічної цінності із кисломолочного сиру, в яких досліджено вміст есенційних нутрієнтів – білків, вітамінів і мінеральних речовин: Кальцію, Калію, Йоду, Селену та Феруму. Доведено, що таку продукцію доцільно включати до раціонів харчування населення з метою профілактики дефіциту есенційних нутрієнтів, особливо Йоду та Селену.
 
Ключові слова: страви із кисломолочного сиру, гомбовці, гарбуз, сир кисломолочний нежирний, морква, волоські горіхи, шпинат, ламінарія, мікроелементози.


 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)