УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

СПОЖИВНІ ВЛАСТИВОСТІ ЖИРУ АКУЛИ КАТРАН

Автор: sveta on . Posted in 2017-2/Tom1(Технічні науки)

УДК 639.381:639.231
 
СИДОРЕНКО Олена,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету

БОЛІЛА Надія,
завідувач лаборатрії Київського національного торговельно-економічного університету

ШАПОВАЛ Світлана,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету 

СПОЖИВНІ ВЛАСТИВОСТІ ЖИРУ АКУЛИ КАТРАН (Squalus acanthias)

Наведено результати дослідження показників, що характеризують споживні властивості жиру акули катран (Squalus acanthias). Обґрунтовано доцільність виробництва та споживання жиру із печінки акули катран, визначено фактори формування та збереження якості. Досліджено й ідентифіковано основні жирні кислоти ліпідів акули. Проведено порівняльну характеристику фізичних показників жиру різних видів риб за умови низькотемпературного зберігання.

Ключові слова: ліпіди, акула катран, споживні властивості, жирнокислот­ний склад, біологічна ефективність, в’язкість жиру, густина жиру.

 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)