УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

КІНЕТИКА ФЕРМЕНТОЛІЗУ ЛАКТОЗИ МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

Автор: sveta on . Posted in 2017-2/Tom1(Технічні науки)

УДК 637.142.2
 
ГНІЦЕВИЧ Вікторія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету

ЧИКУН Надія,
ст. викладач Київського національного торговельно-економічного університету

ГОНЧАР Юлія,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету 

КІНЕТИКА ФЕРМЕНТОЛІЗУ ЛАКТОЗИ МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ 

Для вирішення проблеми створення низьколактозних харчових продуктів удосконалено технологію видалення лактози з молочної сироватки. Досліджено вплив температури, часу, рН середовища, наявності активаторів на процес фер­ментативного гідролізу лактози молочної сироватки. Доведено, що раціональними умовами процесу є t=50 оС, рН 5–5.5, а введення 2 %-го розчину CaCO3 сприяє активізації ферментолізу лактози.

Ключові слова: підсирна сироватка, температура, рН, фермент мікроб­ного походження, лактоза.

 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)