Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПРІСНОГО ТІСТА З БОРОШНА ПРОРОЩЕНОГО ЗЕРНА ПШЕНИЦІ

Автор: sveta on . Posted in 2012-1

УДК 664.65:664.765
 
КРАВЧЕНКО Михайло,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
КРИВОРУЧКО Мирослав,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
 
АНТОНЕНКО Артем,
асистент Київського національного торговельно-економічного університету
 
 
СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПРІСНОГО ТІСТА З БОРОШНА ПРОРОЩЕНОГО ЗЕРНА ПШЕНИЦІ
 
Наведено результати досліджень щодо можливості виробництва борошна із зерна пшениці, пророщеного у розчині морської харчової солі. Визначено структурно-механічні показники тістових мас зі збагаченого борошна з карагінаном, його раціональну концентрацію. Розроблена технологія прісного тіста може використовуватися у виробництві борошняної кулінарної продукції підвищеної харчової цінності.
 
Ключові слова: структурно-механічні властивості прісного тіста, борошно з пророщеного зерна пшениці, деформація тістових мас.

  СТРУКТУРНО-МЕХАНІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПРІСНОГО ТІСТА З БОРОШНА ПРОРОЩЕНОГО ЗЕРНА ПШЕНИЦІ