УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

СОЛОДКІ СОУСИ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ЙОДДЕФІЦИТНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ

Автор: sveta on . Posted in 2012-1

УДК 641.85
 
КОРЗУН Віталій,
д. м. н., професор Інституту гігієни та медичної екології ім. О. М. Марзеєва АМН України
 
АНТОНЮК Ірина,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
 
СОЛОДКІ СОУСИ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ЙОДДЕФІЦИТНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ
 
Розглянуто низку проблем, пов’язаних із дефіцитом йоду та інших мікроелементів у харчуванні людей. Розроблено технологію нового солодкого соусу шоколадно-горіхового "Мулатка" з використанням вітапектину та фукусу, який характеризується високим вмістом йоду, селену й  інших мінеральних речовин.
 
Ключові слова: йоддефіцитні стани, фукус, вітапектин, соус шоколадно-горіховий "Мулатка"біологічна цінність.

  СОЛОДКІ СОУСИ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ЙОДДЕФІЦИТНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ