Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

СОЛОДКІ СОУСИ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ЙОДДЕФІЦИТНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ

Автор: sveta on . Posted in 2012-1

УДК 641.85
 
КОРЗУН Віталій,
д. м. н., професор Інституту гігієни та медичної екології ім. О. М. Марзеєва АМН України
 
АНТОНЮК Ірина,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
 
СОЛОДКІ СОУСИ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ЙОДДЕФІЦИТНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ
 
Розглянуто низку проблем, пов’язаних із дефіцитом йоду та інших мікроелементів у харчуванні людей. Розроблено технологію нового солодкого соусу шоколадно-горіхового "Мулатка" з використанням вітапектину та фукусу, який характеризується високим вмістом йоду, селену й  інших мінеральних речовин.
 
Ключові слова: йоддефіцитні стани, фукус, вітапектин, соус шоколадно-горіховий "Мулатка"біологічна цінність.

  СОЛОДКІ СОУСИ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ЙОДДЕФІЦИТНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ