ФЕНОЛЬНІ СПОЛУКИ ПРОДУКТІВ ПЕРЕРОБКИ ПЛОДІВ ДЕРЕНУ
УДК 547.56:582.788.1
ГАЙДАЙ Ірина,
викладач Уманського національного університету садівництва
ФЕНОЛЬНІ СПОЛУКИ ПРОДУКТІВ ПЕРЕРОБКИ ПЛОДІВ ДЕРЕНУ
Доведено, що сік із плодів дерену володіє антиоксидантними властивостями завдяки наявності в ньому вільних фенольних сполук. Встановлено, що термічна обробка дерену з водою при співвідношенні 1 : 1 протягом 48 год сприяє переходу антоціанів до екстракту й порівняно зі свіжовіджатим соком підвищує їх концентрацію у 25 разів.
Ключові слова: дерен, антиоксиданти, фенольні сполуки, флавоноїди, антоціани, флавоноли.
ФЕНОЛЬНІ СПОЛУКИ ПРОДУКТІВ ПЕРЕРОБКИ ПЛОДІВ ДЕРЕНУ
ГАЙДАЙ Ірина,
викладач Уманського національного університету садівництва
ФЕНОЛЬНІ СПОЛУКИ ПРОДУКТІВ ПЕРЕРОБКИ ПЛОДІВ ДЕРЕНУ
Доведено, що сік із плодів дерену володіє антиоксидантними властивостями завдяки наявності в ньому вільних фенольних сполук. Встановлено, що термічна обробка дерену з водою при співвідношенні 1 : 1 протягом 48 год сприяє переходу антоціанів до екстракту й порівняно зі свіжовіджатим соком підвищує їх концентрацію у 25 разів.
Ключові слова: дерен, антиоксиданти, фенольні сполуки, флавоноїди, антоціани, флавоноли.
ФЕНОЛЬНІ СПОЛУКИ ПРОДУКТІВ ПЕРЕРОБКИ ПЛОДІВ ДЕРЕНУ