УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

КОНЦЕПЦІЇ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

Автор: sveta on . Posted in 2018_02(26)

 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2018(26)01

УДК 005.934:641.1
 
ГОЛУБ Богдан,
к. т. н., доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю
Київського національного торговельно-економічного університету 

КОНЦЕПЦІЇ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ 

Наведено характеристику основних положень, структури, рекомендованих етапів упровадження сучасних концепцій управління безпечністю харчових продуктів. Здійснено порівняльний аналіз основних положень концепцій HARPCі HACCP. Охарактеризовано особливості застосування та документального оформлення впровадження концепцій VACCPі TACCP.
 
Ключові слова: HACCP, HARPC, TACCP, VACCP, управління безпечністю харчових продуктів.

REFERENCES

1. Food Safety Modernization Act (FSMA). Oficijnyj sajt Federal'noi' sluzhby kontrolju harchovyh produktiv ta likiv SShA (FDA). URL : https://www.fda.gov/Food/GuidanceRegulation/FSMA.
2. Tacking Food Fraud Through Food Safety Management Systems. GFSIpositionpaper. URL : http://www.mygfsi.com/files/Technical_Documents/201805-food-fraud-technical-document-final.pdf.
3. Recommended international code of practice general principles of food hygiene. CAC/RCP 1-1969, Rev. 4-2003. Oficijnyj sajt Codex Alimentarius. URL : http://www.mhlw.go.jp/english/topics/importedfoods/guideline/dl/04.pdf.
4. HARPC Requirements. Sajt konsaltyngovoi' kompanii' FDAIMPORTS.COM. URL : https://www.harpc.com/what-is-harpc.
5. Wareing Р., Hines T. Knowing your HACCP from yourTACCP and VACCP.A Leatherhead Food Research White Paper 24. URL : https://www.leatherheadfood.com/files/2016/08/White-Paper-Knowing-your-HACCP-from-your-TACCP-and-VACCP-FINAL1.0.pdf.
6. Wayne Labs VACCP: HACCP for vulnerability assessments.Food Engineering Magazine. February, 2016. URL : https://www.foodengineeringmag.com/articles/95205-vaccp-haccp-for-vulnerability-assessments.