Приймаються статті для публікації в № 1 (29)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ПРОГНОЗУВАННЯ ЯКОСТІ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНОЇ КАПУСТИ БРОКОЛІ

Автор: sveta on . Posted in 2018_02(26)

 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2018(26)03

УДК 658.562:[641.528.6:635.356
 
ЛЕВИЦЬКА Станіслава,
аспірант кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю
Київського національного торговельно-економічного університету
 
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор, завідувач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю
Київського національного торговельно-економічного університету
 
МОРОЗ Олена,
д. е. н., професор, завідувач кафедри підприємництва та фінансової діяльності
Вінницького національного технічного університету 

ПРОГНОЗУВАННЯ ЯКОСТІ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНОЇ КАПУСТИ БРОКОЛІ 

Розроблено прогнозну модель якості швидкозамороженої капусти броколі, попередньо витриману 20 хв у 3 %-му розчині кухонної солі залежно від найбільш впливових факторів – терміну зберігання (r = –0.84), масової частки аскорбінової кислоти (r = 0.91), кількісного вмісту ізотіоціанатів (r = 0.93), загального вмісту а- і b-хлорофілу (r = 0.91). 

Ключові слова: прогнозування, прогнозна модель, узагальнений показник, функція бажаності, швидкозаморожена капуста броколі.

REFERENCES 

1. Monzini A., Maltini E. Aspetti tecnici della congelazione e qualita dei prodotti. Industrie alimentari. 1984. Vol. 34. Р. 749–770.
2. Shapoval M. I. Menedzhment jakosti. Kyi'v : Znannja, 2007. 471 s.
3. Blagun I. S., Burtnjak I. V., Malyc'ka G. P. Prognozuvannja ekonomichnyh i social'nyh procesiv : navch. posib. Ivano-Frankivs'k : Plaj, 2012. 156 s.
4. Chernyshova O. V., Cibizova M. E. Innovacionnyj podhod k polucheniju jekstraktov prjano-aromaticheskih rastenij. Nauka, obrazovanie, innovacii: put' razvitija : materialy IV Vseros. nauch.-prakt. konf. Petro-pavlovsk-Kamchat : KamchatGTU, 2013. S. 161–163.
5. Ibragim K. D. Razrabotka tehnologii kompleksnoj pererabotki plodov i list'ev olivkovogo dereva dlja sozdanija novyh produktov gerodieticheskogo pitanija : avtoref. diss. … kand. tehn. nauk. Krasnodar, 2005. 23 s.
6. Aamir M., Mahmoudreza O., Shyam S., Rasco B. Predicting the Quality of Pasteuri­zed Vegetables Using Kinetic Models. Hindawi Publishing Corporation. 2013. Vol. 12.P. 1–30.
7. Mitrevski V., Mitrevska C., Geramitcioski T., Mijakovski V. Drying kinetics and mathematical modeling of far-infra red vacuum drying of some vegetables and fruits. Applied Engineering Letters. 2017. N 3. P. 109–114.
8. Ling B., Tang J., Kong F. Kinetics of Food Quality Changes During Thermal Processing. Food and Bioprocess Technology. 2015. N 2. P. 333–358. https://doi.org/10.1007/s11947-014-1398-3.
9. Giannakourou M., Taoukis P. Kinetic modeling of vitamin C loss in frozen vegetablesunder variable storage conditions. Food Chemistry. 2003. N 83. P. 33–41. https://doi.org/10.1016/S0308-8146(03)00033-5.
10. Koltunov V. A., Puzik L. M., Ermantraunt E. R., Platohin V. Ja. ta in. Naukovi doslidzhennja u tovaroznavstvi sil's'kogospodars'kyh produktiv : monografija ; za zag. red. d-ra s.-g. nauk, prof. V. A. Koltunova. Harkiv : Vyd-vo Ivanchenka I. S., 2016. 236 s.