Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ЯКІСТЬ ПОСІЧЕНИХ М’ЯСНИХ ВИРОБІВ

Автор: sveta on . Posted in 2018_02(26)

 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)
DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2018(26)15

УДК 006.83:637.521.47
 
ЛАНИЦЯ Ірина,
асистент кафедри харчових технологій Львівського торговельно-економічного університету
 
ГІРНЯК Лілія,
к. т. н., доцент, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
Львівського торговельно-економічного університету  

ЯКІСТЬ ПОСІЧЕНИХ М’ЯСНИХ ВИРОБІВ

Розроблено нові посічені м’ясні напівфабрикати з додаванням горохового борошна та шроту і борошна із зерен амаранту. Запропоновано використання кваліметричного методу оцінювання якості продукції. Доведено, що заміна частини м’ясної сировини продуктами переробки зерна амаранту позитивно впливає на комплексні показники якості та органолептичні властивості напівфабрикатів і готових виробів після обсмажування.
 
Ключові слова: м’ясні посічені напівфабрикати, якість, математична модель оцінювання якості.

REFERENCES

1. DSTU ISO 9000–2001. Systemy upravlinnja jakistju. Osnovni polozhennja i slovnyk. Kyi'v : Derzhspozhyvstandart Ukrai'ny, 2001. 29 s.
2. Bojko T. G. Zabezpechennja jednosti i tochnosti kvalimetrychnogo ocinjuvannja produkcii'. Avtomatyka, vymirjuvannja ta keruvannja : Visn. Nac. un-tu "L'vivs'ka politehnika". 2009. № 639. S. 175–179.
3. Cyba V. T. Kvalimetrija – teorija vymirjuvannja v gumanitarnyh i pryrodnychyh naukah. Social'na psyhologija. 2005. № 4. S. 3–20.
4. Fursik O. P., Strashyns'kyj I. M. Kvalimetrychna ocinka organoleptychnyh pokaznykiv varenyh kovbas. Nauk. visn. LNUVMBT im. S. Z. G'zhyc'kogo. 2017. T. 19. № 75. S. 72–75.
5. Petryshyn N. Z. Udoskonalennja tehnologii' bublychnyh vyrobiv pidvyshhenoi' biologichnoi' cinnosti : dys. …kand. tehn. nauk : 05.18.01. Kyi'v, 2005. 190 s.
6. Instrukcija do vyznachennja kompleksnogo pokaznyka jakosti makaronnyh vyrobiv. VAT "Makaronna fabryka". Kyi'v, 2000. 8 s.
7. Ivanchenko G. F., Piven' E. N., Skoblo D. I. Kompleksnyj pokazatel' kachestva hlebopekarnoj produkcii. Hlebopekarnaja i konditerskaja prom-st'. 1974. № 6. S. 17–19.
8. DSTU ISO 6658:2005. Doslidzhennja sensorne. Metodologija. Zagal'ni nastanovy. Kyi'v : Derzhspozhyvstandart Ukrai'ny, 2006. 17 s.
9. DSTU ISO 4121:2005. Doslidzhennja sensorne. Metodologija. Ranzhuvannja harchovyh produktiv za dopomogoju metodiv iz vykorystannjam shkal ta kategorij. Kyi'v : Derzhspozhyvstandart Ukrai'ny, 2006. 15 s.
10. Antipova L. V., Glotova I. A., Rogov I. A. Metody issledovanija mjasa i mjasnyh produktov : ucheb. posob. dlja studentov VUZov. M. : Kolos, 2001. 376 s.