УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ВТОРИННОЇ РИБНОЇ СИРОВИНИ

Автор: sveta on . Posted in 2012-1

УДК 639.38
 
СИДОРЕНКО Олена,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
ТУНІЦЬКА Анастасія,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
 
БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ВТОРИННОЇ РИБНОЇ СИРОВИНИ
 
Наведено результати дослідження морфологічного складу риби свіжої (товстолобика білого й строкатого) та біологічної цінності вторинної рибної сировини після розбирання (голови, плавці, кістки). Проаналізовано амінокислотний склад білків вторинної рибної сировини, встановлено її високу біологічну цінність і перспективність використання для виробництва натуральних структуроутворювачів.
 
Ключові слова: структуроутворювачі, вторинна рибна сировина, товстолобик, морфологічний склад, біологічна цінність, амінокислотний склад.

  БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ВТОРИННОЇ РИБНОЇ СИРОВИНИ