УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

ВИМІРЮВАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС ДЛЯ ДІАГНОСТИКИ РЕОЛОГІЧНИХ І ТЕПЛОФІЗИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІ

Автор: sveta on . Posted in 2018_03(27)

УДК 621.78:641.1
 
ШАПОВАЛ Світлана,
к. т. н., доцент, доцент кафедри інженерно-технічних дисциплін,
проректор з науково-педагогічної роботи Київського національного торговельно-економічного університету 

ВИМІРЮВАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС ДЛЯ ДІАГНОСТИКИ РЕОЛОГІЧНИХ І ТЕПЛОФІЗИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ 

Проаналізовано специфікації цифрового обладнання для вимірювання та моніторингу фізичних параметрів із можливістю підключення датчиків сторонніх виробників. Обґрунтовано вибір вимірювальної платформи вітчизняного виробництва. Наведено схему розробки цифрового багатофункціонального вимірювального комп­лексу й етапи його виробництва. Описано конструкцію та принципи роботи вимі­рювального комплексу. Наведено інтерфейс робочого столу та приклад проведення дослідження фізичних властивостей філе курки на розробленому вимірювальному комплексі MIG-1.4.
 
Ключові слова: вимірювальний комплекс, вимірювально-реєструювальні прилади, автоматизовані вимірювання, цифрові датчики, 3D-друк, структурно-механічні властивості, філе курки. 

REFERENCES 

1. Kalkman Cor J. LabVIEW: asoftwaresystemfordataacquisition, dataanalysis, andinstrumentcontrol. Journal of clinical monitoring. 1995. Vol. 11.1. P. 51–58.
2. Soscia W., Howard J. G., Olson R. J. Microphacoemulsification with WhiteStar: a wound-temperature study. Journal of Cataract & Refractive Surgery, 2002. Vol. 28.6. Р. 1044–1046.
3. Specyfikacii' moduliv kompanii' NationalInstruments. Pribory "vse v odnom" VirtualBench. URL : http://www.ni.com/ru-ru/shop/select/virtualbench-all-in-one-instruments-category.
4. Sajt specyfikacij vymirjuval'nyh platform kompanii' NationalInstruments. What Is CompactDAQ? URL : http://www.ni.com/compactdaq/whatis.
5. Petrova M. A. Cifrovye laboratorii kompanii Phywe: "Cobra-3", "Cobra-4". Vestn. Perm. gos. gumanitarno-ped. un-ta. 2010. № 6. S. 126–136. Serija : Informacionnye komp'juternye tehnologii v obrazovanii.
6. Papajani B., Dilo T., Malkaj P. Determination of thermal conductivity, and heat resistance of some polyurethane rubbers, and their dependence from the thickness and density. The 1st InternationalConferenceon Research and Educatıon. Challenges Toward the Future (ICRAE2013). May 2013. University of Shkodra "Luigj Gurakuqi". Shkodra. Albania. Р. 24–25.
7. Sajt specyfikacij obladnannja kompanii' Phywe. Product details cobra. URL : https://www.phywe.com/en/cobra4-mobile-link-2-incl-accessories-battery-usb-cable-charger-and-sd-memory-card.html.
8. Goots V., Gubenia O. Rheodynamical simulation of mechanical systems. The Second North and East European Congresson Food : Book of Abstracts, 2013. P. 45–49.
9. Elektronnyj vymirjuval'nyj blok. Prylady. ITM laboratorija. URL : https://www.itm.com.ua/Kategorija/prylady.
10. Shapoval S. L., Romanenko R. P., Forostjana N. P. Diagnostyka fizychnyh vlastyvostejharchovyh produktiv : monografija. Kyi'v : Kyi'v. nac. torg.-ekon. un-t, 2017. 129 s.
11. Shapoval S. L. Datchyk dlja doslidzhennja teplofizychnyh vlastyvostej harchovyh produktiv. Tehnologycheskyj audyt y rezervы proyzvodstva. 2015. № 1(4). S. 45–49.
12. Orlova N., Kuzmenko I., Romanenko R. Impact of canning method to structural and mechanical properties fruits and vegetables. Ukrainian Journal of Food Science. 2015. Vol. 3.2. Р. 225–233.
13. Fedorova D., Romanenko R. Kinetyka procesu sushinnja ta jakist' rybnyh napiv­fabrykativ. Mizhnar. nauk.-prakt. zhurn. "Tovary i rynky". 2016. № 2 (22). S. 158–177.