УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ОХОЛОДЖЕНОГО М’ЯСА БРОЙЛЕРІВ НА ОСНОВІ ПРИНЦИПІВ ХАССП
УДК 637.54:006.015.5
МАЛИГІНА Валентина,
к. е. н., професор Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського
СУССЬКА Марія,
аспірант Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського
УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ОХОЛОДЖЕНОГО М’ЯСА БРОЙЛЕРІВ НА ОСНОВІ ПРИНЦИПІВ ХАССП
Запропоновано рекомендації щодо впровадження модельної системи управління безпечністю за принципами ХАССП для підприємств, які спеціалізуються на виробництві охолодженого м’яса птиці. З урахуванням досвіду ЗАТ "Миронівська птахофабрика" на прикладі умовного підприємства з виготовлення охолодженого м’яса бройлерів виключно з ілюстративною метою запропоновано можливий алгоритм визначення критичних точок контролю на етапі охолодження.
Ключові слова: м’ясо бройлерів, ХАССП, якість, безпечність, аналіз, ризик, чинники, критичні контрольні точки.
УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ОХОЛОДЖЕНОГО М’ЯСА БРОЙЛЕРІВ НА ОСНОВІ ПРИНЦИПІВ ХАССП
МАЛИГІНА Валентина,
к. е. н., професор Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського
СУССЬКА Марія,
аспірант Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського
УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ОХОЛОДЖЕНОГО М’ЯСА БРОЙЛЕРІВ НА ОСНОВІ ПРИНЦИПІВ ХАССП
Запропоновано рекомендації щодо впровадження модельної системи управління безпечністю за принципами ХАССП для підприємств, які спеціалізуються на виробництві охолодженого м’яса птиці. З урахуванням досвіду ЗАТ "Миронівська птахофабрика" на прикладі умовного підприємства з виготовлення охолодженого м’яса бройлерів виключно з ілюстративною метою запропоновано можливий алгоритм визначення критичних точок контролю на етапі охолодження.
Ключові слова: м’ясо бройлерів, ХАССП, якість, безпечність, аналіз, ризик, чинники, критичні контрольні точки.
УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ОХОЛОДЖЕНОГО М’ЯСА БРОЙЛЕРІВ НА ОСНОВІ ПРИНЦИПІВ ХАССП