Приймаються статті для публікації в № 1 (29)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ВИКОРИСТАННЯ МОЛЮСКА В ТЕХНОЛОГІЇ ДІЄТИЧНИХ ПРОДУКТІВ

Автор: sveta on . Posted in 2012-2

УДК 594.3:641.56
 
БИТЮТСЬКА Ольга,
к. т. н., доцент Керченського державного морського технологічного університету
 
ЛЮБЧИК Віра,
д. мед. н., пров. наук. співробітник УкрНДІ дитячої курортології та фізіотерапії МОЗ України
 
ОВСЯННІКОВА Татяна,
к. біол. н., доцент Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна
 
ВИКОРИСТАННЯ МОЛЮСКА В ТЕХНОЛОГІЇ ДІЄТИЧНИХ ПРОДУКТІВ
 
Представлено дані загального хімічного складу, фракційного складу білків і ліпідів, жирнокислотного складу ліпідів, а також енергетичної та біологічної цінності рапани R. venosa. Наведено результати використання молюска у технології дієтичної добавки та ефективності її застосування у санаторно-курортному лікуванні дітей. Отримані результати дають змогу рекомендувати рапану як цінну сировину для отримання спеціальних продуктів харчування та фармакопейних препаратів.
 
Ключові слова: рапана, дієтична добавка, антиоксидантна дія, оздоровче харчування.
 
 ВИКОРИСТАННЯ МОЛЮСКА В ТЕХНОЛОГІЇ ДІЄТИЧНИХ ПРОДУКТІВ