СТРУКТУРНІ СКЛАДОВІ ПЛОДІВ ГАРБУЗА
УДК 635.62
КОЛТУНОВ Віктор,
д. с.-г. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
БУЛАХ Мар’яна,
асистент Київського національного торговельно-економічного університету
СТРУКТУРНІ СКЛАДОВІ ПЛОДІВ ГАРБУЗА
Досліджено 11 сортів трьох видів гарбуза, вирощених в умовах Західного Полісся України. Виявлено кращі з них за ефективністю використання у харчуванні. Визначено ресурсний потенціал включених до каталогу сортів рослин, придатних для поширення в Україні й перспективних у Західному Поліссі видів і сортів гарбуза. Проаналізовано їхні морфологічні складові, стійкість до механічних пошкоджень, вихід соку та олії.
Ключові слова: органолептичні показники, морфологічні складові, ресурсний потенціал, гарбуз великоплідний, гарбуз мускатний, гарбуз твердокорий, кора, м’якоть, плацента, насіння, вихід соку, вміст олії, опір проколюванню.
СТРУКТУРНІ СКЛАДОВІ ПЛОДІВ ГАРБУЗА
КОЛТУНОВ Віктор,
д. с.-г. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
БУЛАХ Мар’яна,
асистент Київського національного торговельно-економічного університету
СТРУКТУРНІ СКЛАДОВІ ПЛОДІВ ГАРБУЗА
Досліджено 11 сортів трьох видів гарбуза, вирощених в умовах Західного Полісся України. Виявлено кращі з них за ефективністю використання у харчуванні. Визначено ресурсний потенціал включених до каталогу сортів рослин, придатних для поширення в Україні й перспективних у Західному Поліссі видів і сортів гарбуза. Проаналізовано їхні морфологічні складові, стійкість до механічних пошкоджень, вихід соку та олії.
Ключові слова: органолептичні показники, морфологічні складові, ресурсний потенціал, гарбуз великоплідний, гарбуз мускатний, гарбуз твердокорий, кора, м’якоть, плацента, насіння, вихід соку, вміст олії, опір проколюванню.
СТРУКТУРНІ СКЛАДОВІ ПЛОДІВ ГАРБУЗА