УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

ОСОБЛИВОСТІ НАКОПИЧЕННЯ КОНТАМІНАНТІВ ОВОЧЕВИМИ КУЛЬТУРАМИ

Автор: sveta on . Posted in 2012-2

 
УДК 635.1/.8:632.95.024
 
ДУБІНІНА Антоніна,
к. т. н., професор Харківського державного університету харчування та торгівлі
 
 
ОСОБЛИВОСТІ НАКОПИЧЕННЯ КОНТАМІНАНТІВ ОВОЧЕВИМИ КУЛЬТУРАМИ
 
Досліджено вміст нітратів, радіонуклідів, солей важких металів у ботанічних сортах часнику, баклажанів, капустяних овочів і ревеню, поширених в Україні. Науково обґрунтовано наявність видової та сортової специфічності рівня накопичення контамінантів овочами.
 
Ключові слова: контамінанти, часник, баклажани, капустяні овочі, ревінь.
 
 ОСОБЛИВОСТІ НАКОПИЧЕННЯ КОНТАМІНАНТІВ ОВОЧЕВИМИ КУЛЬТУРАМИ