Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ КУПАЖОВАНИХ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ

Автор: sveta on . Posted in 2012-2

УДК 641.528:663.8
 
БЕЛІНСЬКА Світлана,
д. т. н., професор, Київського національного торговельно-економічного університету
 
ДЬЯКОВ Олександр,
аспірант, Київського національного торговельно-економічного університету
 
РОМАНЕНКО Роман,
к. т. н., доцент,
Киевский национальный торгово-экономический университет
 
ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ КУПАЖОВАНИХ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ
 
На основі дослідження органолептичних властивостей та встановлення залежності комплексного показника якості від інгредієнтного складу розроблено рецептуру купажованого яблучно-морквяно-селерового соку із м’якоттю. Оцінено органолептичні властивості соку до та після заморожування, а також після його розморожування. Встановлено вплив камедей на зміну в’язкості продукту та його органолептичні властивості.
 
Ключові слова: швидкозаморожені соки із м’якоттю, соки прямого віджиму, гідроколоїди, камедь ксантанова, камедь гуарова, в’язкість, органолептичні властивості, комплексний показник якості.
 
 ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ КУПАЖОВАНИХ ШВИДКОЗАМОРОЖЕНИХ СОКІВ ІЗ М’ЯКОТТЮ