Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

МІНЕРАЛЬНИЙ СКЛАД КОНЦЕНТРАТІВ СУПІВ-ПЮРЕ ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Автор: sveta on . Posted in 2012-2

УДК 641.827:642.58.057.36
 
ФЕДОРОВА Діна,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
 
КОЗАЧИШЕНА Олена,
асистент Київського національного торговельно-економічного університету
 
 
МІНЕРАЛЬНИЙ СКЛАД КОНЦЕНТРАТІВ СУПІВ-ПЮРЕ ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ
 
Досліджено мінеральний склад сухих концентратів супів-пюре із заданими критеріями поживної та біологічної цінності для військовослужбовців із використанням білкової та рослинної сировини. Експериментальними дослідженнями доведено збільшення вмісту кальцію, калію, феруму, йоду та інших есенційних нутрієнтів у складі дослідних зразків. Встановлено, що споживання розроблених супів-пюре відповідно до рекомендованих норм харчування військовослужбовців забезпечує від 10 до 27 % добової потреби у більшості мінеральних речовин.
 
Ключові слова: раціони харчування військовослужбовців, білкова й рослинна сировина, сухі концентрати супів-пюре, мінеральні елементи.
 
 МІНЕРАЛЬНИЙ СКЛАД КОНЦЕНТРАТІВ СУПІВ-ПЮРЕ ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ