Приймаються статті для публікації в № 1 (29)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ОСОБЛИВОСТІ ХІМІЧНОГО СКЛАДУ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ БІОЛОГІЧНО АКТИВНОЇ ДОБАВКИ "СКВАМАРИН"

Автор: Редактор on . Posted in 2010-1

УДК 663.05:641.056.24 0
 
ЛЕБСЬКА Тетяна,
д. т. н., професор Київського національного  торговельно-економічного університету
ГРИГОР’ЄВА Любов.
наук. співробітник Інституту екогігієни  і токсикології ім. Л. І. Медведя
КАРПОВЕЦЬ Петро,
 пров. наук. співробітник Інституту екогігієни  і токсикології ім. Л. І. Медведя
 
ОСОБЛИВОСТІ ХІМІЧНОГО СКЛАДУ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ БІОЛОГІЧНО АКТИВНОЇ ДОБАВКИ "СКВАМАРИН"
 
Проаналізовано літературні дані та результати власних досліджень щодо доцільності створення БАД "Сквамарин" на основі поєднання олії амаранта та риб’ячого жиру з печінки чорноморської акули катран. Отриманий продукт містить біологічно ефективні ліпіди – фосфоліпіди, сквален, фітостерини, вітамін Е, жирні кислоти сімейства ω-6 і ω-3, які рекомендовано диєтологами для нормалізації ліпідного обміну та підвищення імунного статусу організму.
 
 ОСОБЛИВОСТІ ХІМІЧНОГО СКЛАДУ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ БІОЛОГІЧНО АКТИВНОЇ ДОБАВКИ "СКВАМАРИН"