Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ОПТИМІЗАЦІЯ РЕЦЕПТУР ОВОЧЕВО-СИРКОВИХ ПАСТ

Автор: Редактор on . Posted in 2010-1

УДК 664.849:519.85
 
МАЛЮК Людмила,
д. т. н., професор Харківського державного  університету харчування та торгівлі
ДУБІНІНА Світлана,
здобувач Харківського державного університету  харчування та торгівлі
 
ОПТИМІЗАЦІЯ РЕЦЕПТУР ОВОЧЕВО-СИРКОВИХ ПАСТ
 
Представлено результати моделювання рецептур овочево-сиркових паст за допомогою векторної (багатокритеріальної) оптимізації. Одержано пасти на основі нежирного кисломолочного сиру та пюре з білих коренеплодів (селери, петрушки або пастернаку) із заданими органолептичними показниками та збалансовані відповідно до фізіологічних норм за харчовою цінністю. Оптимізовані пасти за хімічним складом можна віднести до продуктів дієтичного та лікувально-профілактичного напряму.
 
 ОПТИМІЗАЦІЯ РЕЦЕПТУР ОВОЧЕВО-СИРКОВИХ ПАСТ