УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

ЗМІНА БІОСТІЙКОСТІ ХУТРЯНИХ ШКУРОК КРОЛЯ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ

Автор: Редактор on . Posted in 2009-1

УДК 675.6.028.3
 
КАЛАШНИК О.,
асистент Полтавського університету споживчої кооперації України
 
ЗМІНА БІОСТІЙКОСТІ ХУТРЯНИХ ШКУРОК КРОЛЯ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ
 
Досліджено шкурки кроля, оброблені різними концентраціями препарату "Гамма-1" і УФ-променями. Вирішальним фактором у виборі способу консервування хутрової сировини та оцінюванні його ефективності є зміна показників біостійкості шкурок у процесі зберігання. Установлено, що найефективнішою виявилася обробка препаратом "Гамма-1" (3.0 %), а також УФ-опроміненням упродовж трьох хвилин. Застосовані способи обробки парних хутряних шкурок кроля забезпечують зниження активності росту мікроорганізмів (бактерій, грибів, актиноміцетів) і мають достатньо стійкий антимікробний ефект при зберіганні.
 
 ЗМІНА БІОСТІЙКОСТІ ХУТРЯНИХ ШКУРОК КРОЛЯ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ