Приймаються статті для публікації в № 1 (29)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ВПЛИВ ПРОПІОНОВОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ НА ДИНАМІКУ БІФІДОФЛОРИ ПІД ЧАС ФЕРМЕНТАЦІЇ МОЛОКА

Автор: sveta on . Posted in 2009-2

УДК 637.136
 
ГОЛУБ Б.,
к. т. н., доцент Київського національноготорговельно-економічного університету
 
ДАНИЛЕНКО С.,
к. ф. н., ст. наук. співробітникТехнологічного інституту молока та м’яса УААН
 
 РУДАВСЬКА Г.,
д. с.-г. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
ВПЛИВ ПРОПІОНОВОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ НА ДИНАМІКУ БІФІДОФЛОРИ ПІД ЧАС ФЕРМЕНТАЦІЇ МОЛОКА
 
Розглянуто можливість використання штамів класичних пропіоновокислих бактерій для активізації розвитку та збільшення кількості колонієутворювальних одиниць біфідобактерій при виробництві кисломолочних напоїв. Показано позитивний вплив пропіоновокислих бактерій Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii на кількість колонієутворювальних одиниць біфідобактерій пробіотичних штамів Bifidobacterium animalis ssp. lactis і Bifidobacterium longum. 

 ВПЛИВ ПРОПІОНОВОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ НА ДИНАМІКУ БІФІДОФЛОРИ ПІД ЧАС ФЕРМЕНТАЦІЇ МОЛОКА