УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

ВПЛИВ ПРОПІОНОВОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ НА ДИНАМІКУ БІФІДОФЛОРИ ПІД ЧАС ФЕРМЕНТАЦІЇ МОЛОКА

Автор: sveta on . Posted in 2009-2

УДК 637.136
 
ГОЛУБ Б.,
к. т. н., доцент Київського національноготорговельно-економічного університету
 
ДАНИЛЕНКО С.,
к. ф. н., ст. наук. співробітникТехнологічного інституту молока та м’яса УААН
 
 РУДАВСЬКА Г.,
д. с.-г. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
ВПЛИВ ПРОПІОНОВОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ НА ДИНАМІКУ БІФІДОФЛОРИ ПІД ЧАС ФЕРМЕНТАЦІЇ МОЛОКА
 
Розглянуто можливість використання штамів класичних пропіоновокислих бактерій для активізації розвитку та збільшення кількості колонієутворювальних одиниць біфідобактерій при виробництві кисломолочних напоїв. Показано позитивний вплив пропіоновокислих бактерій Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii на кількість колонієутворювальних одиниць біфідобактерій пробіотичних штамів Bifidobacterium animalis ssp. lactis і Bifidobacterium longum. 

 ВПЛИВ ПРОПІОНОВОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ НА ДИНАМІКУ БІФІДОФЛОРИ ПІД ЧАС ФЕРМЕНТАЦІЇ МОЛОКА