РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ СТАБІЛІЗАЦІЙНИХ СИСТЕМ ДЛЯ ЗАЛИВНИХ РИБНИХ ПРОДУКТІВ
УДК 641.8-035.575.6
СИДОРЕНКО О.,
к. т. н., доцент Київського національноготорговельно-економічного університету
МОСКАЛЮК Р.,
аспірант Київського національноготорговельно-економічного університету
ДРОБА Н.,
к. п. н., ст. викл. Київського національноготорговельно-економічного університету
РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ СТАБІЛІЗАЦІЙНИХ СИСТЕМ ДЛЯ ЗАЛИВНИХ РИБНИХ ПРОДУКТІВ
Проведено дослідження реологічних властивостей стабілізаційних систем і показано їх динаміку залежно від концентрації харчової композиційної суміші κ-карагенану та камеді гуару, а також впливу низьких температур. Визначено та обґрунтовано доцільність застосування у технології заморожених заливних рибних продуктів стабілізаційної системи 2-процентної концентрації суміші гідроколоїдів.
РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ СТАБІЛІЗАЦІЙНИХ СИСТЕМ ДЛЯ ЗАЛИВНИХ РИБНИХ ПРОДУКТІВ
СИДОРЕНКО О.,
к. т. н., доцент Київського національноготорговельно-економічного університету
МОСКАЛЮК Р.,
аспірант Київського національноготорговельно-економічного університету
ДРОБА Н.,
к. п. н., ст. викл. Київського національноготорговельно-економічного університету
РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ СТАБІЛІЗАЦІЙНИХ СИСТЕМ ДЛЯ ЗАЛИВНИХ РИБНИХ ПРОДУКТІВ
Проведено дослідження реологічних властивостей стабілізаційних систем і показано їх динаміку залежно від концентрації харчової композиційної суміші κ-карагенану та камеді гуару, а також впливу низьких температур. Визначено та обґрунтовано доцільність застосування у технології заморожених заливних рибних продуктів стабілізаційної системи 2-процентної концентрації суміші гідроколоїдів.
РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ СТАБІЛІЗАЦІЙНИХ СИСТЕМ ДЛЯ ЗАЛИВНИХ РИБНИХ ПРОДУКТІВ