УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

ОСОБЛИВОСТІ КРИСТАЛОУТВОРЕННЯ ПІД ЧАС ЗАМОРОЖУВАННЯ СУНИЦЬ

Автор: sveta on . Posted in 2008-2

УДК 641.528:634.2
 
БЕЛІНСЬКА Світлана,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
 
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
КИТАЄВ Олег,
к. б. н., зав. сектору фізіології рослин Інституту садівництва УААН
 
ОСОБЛИВОСТІ КРИСТАЛОУТВОРЕННЯ ПІД ЧАС ЗАМОРОЖУВАННЯ СУНИЦЬ
 
Вивчено особливості формування кристалів льоду під час заморожування ягід суниці сорту "Дарунок учителю". Встановлено, що температура кристалоутворення у рослинних тканинах залежить від хімічного складу сировини та форм зв’язку води з сухими речовинами. Аналізом термограм визначено, що під час заморожування ягід суниці процеси кристалоутворення продовжуються при температурі –23 оС, яку слід визнати оптимальною для зберігання цієї продукції.

 ОСОБЛИВОСТІ КРИСТАЛОУТВОРЕННЯ ПІД ЧАС ЗАМОРОЖУВАННЯ СУНИЦЬ