Приймаються статті для публікації в № 2 (30)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ПІДВИЩЕННЯ ВІТАМІННОЇ ЦІННОСТІ ЗАМОРОЖЕНОГО ПЮРЕ З ВИШНІ

Автор: sveta on . Posted in 2008-2

УДК 664.8.037
 
ЗАМОРСЬКА Ірина,
к. с.-г. н., ст. викладач Уманського державного аграрного університету
 
ПІДВИЩЕННЯ ВІТАМІННОЇ ЦІННОСТІ ЗАМОРОЖЕНОГО ПЮРЕ З ВИШНІ
 
Представлено результати досліджень щодо підвищення вітамінної цінності замороженого пюре з вишні шляхом часткової його заміни на суничне й чорносмородинове. Досліджено хімічний склад і органолептичні властивості різних варіантів заморожених пюреподібних сумішей. Встановлено, що кращою за вмістом аскорбінової кислоти й комплексу інших показників визнана суміш із заміною 60 % вишневого пюре на суничне й чорносмородинове в рівних кількостях. Її рекомендовано для використання в кондитерській промисловості, як наповнювач для молочних продуктів і для виробництва консервів.

 ПІДВИЩЕННЯ ВІТАМІННОЇ ЦІННОСТІ ЗАМОРОЖЕНОГО ПЮРЕ З ВИШНІ