Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

МОДЕЛЮВАННЯ РЕЦЕПТУР ПЛОДОВИХ ДЖЕМІВ

Автор: sveta on . Posted in 2008-2

УДК 664.8.032 : 664.85 : 634.23
 
ВАСИЛИШИНА Олена,
викладач Уманського державного аграрного університету
 
ОСОКІНА Ніна,
к. с.-г. н., професор Уманського державного аграрного університету
 
МОДЕЛЮВАННЯ РЕЦЕПТУР ПЛОДОВИХ ДЖЕМІВ
 
Запропоновано математичну модель розрахунку рецептури вишневого джему з додаванням пюре з порічок, чорної смородини, аґрусу, яблук, які містять необхідну кількість пектинових речовин. Порівняння розрахункових і експериментальних значень показників якості джемів доводить, що цей метод може використовуватися у виробництві для скорочення часу досліджень при отриманні нових видів джемів підвищеної харчової цінності та високої якості.

 МОДЕЛЮВАННЯ РЕЦЕПТУР ПЛОДОВИХ ДЖЕМІВ