Приймаються статті для публікації в № 2 (30)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ФОРМУВАННЯ РЕОЛОГІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИНБІОТИЧНИХ МОЛОЧНИХ НАПОЇВ

Автор: sveta on . Posted in 2010-2

УДК 637.141.8
 
ГОЛУБ Б.,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
 
ДАНИЛЕНКО С.,
к. ф. н., ст. наук. співробітник Технологічного інституту молока та м’яса УААН
 
РУДАВСЬКА Г.,
д. с.-г. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
ФОРМУВАННЯ РЕОЛОГІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИНБІОТИЧНИХ МОЛОЧНИХ НАПОЇВ
 
Представлено результати дослідження впливу складу пробіотичних заквасок на ефективну в’язкість згустка ферментованих синбіотичних молочних напоїв. Наведено характеристику екзополісахаридів, утворюваних пробіотичними молочнокислими бактеріями, та проаналізовано їх вплив на консистенцію кисломолочних продуктів.

 ФОРМУВАННЯ РЕОЛОГІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИНБІОТИЧНИХ МОЛОЧНИХ НАПОЇВ