УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

Статті

ДИНАМІКА ЯКОСТІ БІСКВІТНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ПРИ ЗБЕРІГАННІ

Автор: sveta on . Posted in 2017-1

УДК 664.681:664.66.03
 
РОМАНОВСЬКА Ольга,
ст. викладач Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ
 

ДИНАМІКА ЯКОСТІ БІСКВІТНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ПРИ ЗБЕРІГАННІ 

Досліджено термін зберігання свіжості бісквітних напівфабрикатів "Чернівецький" і "Зоряний" із додаванням 30 % борошна з пророщеного зерна пшениці, а в останній бісквіт – додатково порошок керобу. Визначено, що випечені бісквітні напівфабрикати зберігають свою свіжість протягом 48 год.
 
Ключові слова: бісквіти, крихкість, кероб, борошно, волога, черствіння.


 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)

ТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ ФАРШІВ ІЗ ДРІБНИХ РИБ

Автор: sveta on . Posted in 2017-1

УДК 641.51:639.389
 
ФЕДОРОВА Діна,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
 

ТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ ФАРШІВ ІЗ ДРІБНИХ РИБ 

Наведено результати дослідження розмірно-масових характеристик вітчизняної дрібної рибної сировини, зокрема бичка азово-чорноморського. Визначено вихід фаршу при використанні м’язової та інших тканин рибної сировини. Обґрунтовано показники якості фаршів із бичка азово-чорноморського та встановлено напрями їх раціонального технологічного використання.
 
Ключові слова: бичок азово-чорноморський, фарш із дрібної риби, показники якості фаршів рибних, рибо-рослинні напівфабрикати, кулінарна рибо-рослинна продукція.


 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)

ТЕХНОЛОГІЯ ГОМБОВЦІВ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ З КИСЛОМОЛОЧНОГО СИРУ

Автор: sveta on . Posted in 2017-1

УДК [641.8:637.352]:641.1
 
КОРЗУН Віталій,
д. м. н., професор, головний науковий співробітник лабораторії спеціальних харчових продуктів ДУ "Інститут громадського здоров’я імені О. М. Марзеєва" НАМН України
 
АНТОНЮК Ірина
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
 

ТЕХНОЛОГІЯ ГОМБОВЦІВ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ
З КИСЛОМОЛОЧНОГО СИРУ
 

Розроблено технологію гомбовців підвищеної біологічної цінності із кисломолочного сиру, в яких досліджено вміст есенційних нутрієнтів – білків, вітамінів і мінеральних речовин: Кальцію, Калію, Йоду, Селену та Феруму. Доведено, що таку продукцію доцільно включати до раціонів харчування населення з метою профілактики дефіциту есенційних нутрієнтів, особливо Йоду та Селену.
 
Ключові слова: страви із кисломолочного сиру, гомбовці, гарбуз, сир кисломолочний нежирний, морква, волоські горіхи, шпинат, ламінарія, мікроелементози.


 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)

ТЕХНОЛОГІЯ ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ВИРОБІВ ІЗ МОЛОЧНО-БІЛКОВОГО КОНЦЕНТРАТУ

Автор: sveta on . Posted in 2017-1

УДК 641.1:[641.85 : 664.87]
 
ГНІЦЕВИЧ Вікторія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
ЮДІНА Тетяна,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
 
ДЕЙНИЧЕНКО Людмила,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
 

ТЕХНОЛОГІЯ ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ВИРОБІВ ІЗ МОЛОЧНО-БІЛКОВОГО КОНЦЕНТРАТУ 

Доведено доцільність використання молочно-білкових концентратів у харчовій промисловості та ресторанному господарстві, виділено їхні переваги порівняно з традиційними білковими продуктами. Запропоновано технологію виробництва виробів із молочно-білкового концентрату, отриманого із використанням пюре журавлини як коагулянту. Досліджено загальний хімічний склад отриманих продуктів, їх білкову складову, вміст вітамінів і мінеральних речовин. Доведено, що розроблений продукт характеризується високою харчовою та біологічною цінністю.
 
Ключові слова: дефіцит білка, білково-вуглеводна молочна сировина, молочно-білковий концентрат, біологічна цінність.


 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)

КІНЕТИКА ПРОЦЕСУ СУШІННЯ РИБНОГО КОНЦЕНТРАТУ ІЗ АТЕРИНИ ЧОРНОМОРСЬКОЇ

Автор: sveta on . Posted in 2017-1

УДК 664.8.047:664.959
 
КРАВЧЕНКО Михайло,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
ШАПОВАЛ Світлана,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
 
ДАНИЛЮК Інна,
ст. викладач Чернівецького торговельно-економічного інституту 

Київського національного торговельно-економічного університету
 

КІНЕТИКА ПРОЦЕСУ СУШІННЯ РИБНОГО КОНЦЕНТРАТУ ІЗ АТЕРИНИ ЧОРНОМОРСЬКОЇ 

Наведено результати дослідження кінетики сушіння рибного фаршу із атерини чорноморської за різних температур. Установлено раціональний режим сушіння січеної рибної маси в сушильному апараті конвективним способом. Досліджено функціонально-технологічні властивості рибного концентрату.
 
Ключові слова: рибна січена маса, сушіння, кінетика, масообмін, регідратація.


 ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)