Приймаються статті для публікації в № 1 (29)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Випуск 2013.2(16)

Автор: Редактор on . Posted in 2013

 ЗМІСТ
РИНКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ

НІКОЛАЄВА Л., МИКИТЕНКО Л.
Розміщення об’єкта торгівлі: проблеми правової регламентації 5
ПРЕДЄІН А.
Розвиток роздрібних торговельних підприємств в Україні 18
П’ятницька Г.,ГРИГОРЕНКО О., НАЙДЮК В.
Інноваційний потенціал розвитку підприємств ресторанного господарства в Україні 29
НІКІШИНА О.
Аналіз ринку борошномельної продукції 43

  МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ТОВАРІВ

РОМАНЕНКО О.
Метод визначення структурно- механічних властивостей рибних пресервів 58
РОМАНЕНКО Р.
Експрес-метод визначення коефіцієнта тертя твердих харчових продуктів за різних температур 65
РУЖИЦЬКИЙ І.
Математична модель поведінки рідинних вантажів при транспортуванні 73

ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

ДЬЯКОВ О., БЕЛІНСЬКА С.
Біологічна цінність швидкозаморожених соків із м’якоттю 84
ВАСИЛИШИНА О.
Якість вишневих джемів, збагачених пектиновмісним плодовим пюре 93
ГОЛУБ Б.
Протеоліз у пробіотичних напоях, ферментованих біфідобактеріями 100
ДАНИЛЕНКО С.
Вплив ферментного препарату на протеолітичні процеси у сиров’ялених м’ясних продуктах 107
ХРОБАТЕНКО О.
Харчова цінність вуглеводно-білкового продукту для спортсменів 115
ПЕРЕСІЧНИЙ М., ПАЛАМАРЕК К.
Мінеральний та вітамінний склад сирно-рослинних паст із підвищеним вмістом йоду 125

УДОСКОНАЛЕННЯ СПОЖИВЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ

ДУБІНІНА А., ЛЕНЕРТ С., КРУГЛОВА О.
Паропроникність комбінованого пакувального матеріалу з відновлювальної сировини 132
КАРАВАЄВ Т., СВІДЕРСЬКИЙ В.
Міцність плівок з водно-дисперсійних фарб, наповнених карбонатами і каолінами 139
ЗОЛОТАРЬОВА О.
Кремнійорганічні сполуки для гідрофобізації нерудних матеріалів 148
КРЮК Т.
Ідентифікація парфумерних рідинних виробів 154

ПРОБЛЕМИ БЕЗПЕЧНОСТІ ТОВАРІВ

ОРЛОВА Н., КАЗАЧЕНКО С., КУЗЬМЕНКО І.
Безпечність овочево-фруктових консервів 162
ПРИТУЛЬСЬКА Н., МОТУЗКА Ю., АНТЮШКО Д.
Критерії безпечності продуктів для ентерального харчування 169
БЕРЕЗОВСЬКИЙ Ю.
Екологічно безпечні текстильні товари на основі лляних волокон 176

  НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ОЗДОРОВЧИХ ПРОДУКТІВ

СВІДЛО К.
Технологія десертів геродієтичного призначення 184

Випуск 2013.1(15)

Автор: Редактор on . Posted in 2013

 ЗМІСТ 

УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ТОВАРІВ І ПОСЛУГ

БЕЛІНСЬКА С.
Факторний аналіз в управлінні якістю швидкозаморожених плодоовочевих продуктів ............................5

РИНКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ

ГОЛОШУБОВА Н.
Структурна перебудова торгівлі споживчими товарами в Україні .........................................................16
КВАСНИЦЬКА Р., ДЕРИКОТ О.
Тенденції розвитку легкої промисловості Хмельницької області ...........................................................28
ЗАРЕМБА П., КІЙКО В.
Розвиток ресторанної галузі Донецької області ...................................................................................35

МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ТОВАРІВ

ШАПОВАЛ С., ФОРОСТЯНА Н., РАСУЛОВ Р.
Експрес-методи дослідження складу масла вершкового .....................................................................43

НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ОЗДОРОВЧИХ ПРОДУКТІВ

КОРЗУН В., АНТОНЮК І.
Технологія фруктово-ягідних десертів із підвищеним вмістом мікроелементів ......................................53
МАЄВСЬКА Т., ВІННОВ О.
Оптимізація процесу вилучення білкових речовин із рибної маси .........................................................63

ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

ПЕРЕСІЧНИЙ М., ФЕДОРОВА Д.
Електроактивована вода у харчуванні людини .....................................................................................70
ДУБІНІНА А., ЛЕНЕРТ С., ХОМЕНКО О.
Особливості накопичення важких металів арахісом різних сортів ........................................................87
ОРЛОВА Н., КУЗЬМЕНКО І.
Харчова цінність консервів із кабачків та аличі ...................................................................................93
ДЕЙНИЧЕНКО Г., КРАМАРЕНКО Д., ГАЛЯПА І.
Вплив масляного екстракту біомаси H. pluvialisна окиснення рослинних олій ......................................102
РАКША-СЛЮСАРЕВА О., КРУЛЬ В., ПОПОВА Н.
Харчова цінність м’ясних напів- фабрикатів із використанням дієтичної добавки з ріпака ....................110
ДЮКАРЕВА Г., ДЬЯКОВ О., ГАСАНОВА А.
Вплив еламіну та стевіозиду на стан води в збитій яєчній масі ............................................................117
АНТЮШКО Д., МОТУЗКА Ю., РОМАНЕНКО Р.
Реологічні властивості продуктів для ентерального харчування ..........................................................125

УДОСКОНАЛЕННЯ СПОЖИВЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ

ZHMUD B., PASALSKIY B., СHYKUN N.
Nanomaterials in lubricants ................................................................................................................131
Хребтань О.
Вплив обробки на електризованість пальтових вовняних тканин .........................................................138
ЧЕПОК Р., ЧЕПОК В., НОСОВА І.
Медогонка хордіально-радіального типу ...........................................................................................143

ЗБЕРЕЖЕННЯ ЯКОСТІ ТОВАРІВ

КОЛТУНОВ В., МАЗУР В.
Теплоємність зимових сортів груші при зберіганні ............................................................................151

ПРОБЛЕМИ БЕЗПЕЧНОСТІ ТОВАРІВ

ГАЛИК І., СЕМАК Б.
Зарубіжний досвід екомаркування товарів ........................................................................................159
ШЕВЧЕНКО Р., КОМПАНИЕЦ В.
Утилизация отходов пищевой промышленности с использованием биогаза ........................................165